МОЛОДЬ,  ПОЛОННЕ

Party of Hearts у Полонному

3 лютого Полонська парафія Святої Анни приймала гостей, адже саме тут щорічно відбувається рекреаційна зустріч Францисканської Молоді. Традиційно оказія носить назву «Валентинки», оскільки відбувається в близькому часі Дня Святого Валентина – свята усіх закоханих. Окрім того, зустріч завершує період різдвяних веселощів та готує молодь до Великого Посту.

Перша частина « Валентинок» розпочалася Службою Божою о 17.00, на яку прибула молодь з Баранівки та прилеглих парафій, Новоселиці й Шепетівки разом зі своїми душпастирями – о.Кирилом, о.Натаниїлом, о. Оскаром, о.Симоном . Під час Літургії молодь мала можливість роздумувати над словами та познайомитися з о. Оскаром – новим священиком, котрий посланий для праці з ФраМ. До того ж, саме у суботу отець святкував свої іменини. Священик жартівливо пояснив, що «Оскар» – це не лише нагорода в кінематографі, але й ім’я визначного єпископа. 

Опісля духовної поживи, молодь мала можливість підкріпитися і фізично. Чай, канапки та солодощі допомогли набратися сил перед танцями. А пізнавальні конкурси та вікторини, підготовлені Веронікою Чорноус- віце-модераторкою ФраМ, допомогли ближче познайомитися з постаттю святого Валентина, дізнатися про історію свята та його символи.

Поза тим, внаслідок виконання різноманітних завдань, парубки навчилися співати серенади, носити дівчат на руках, робити компліменти, створювати сукні для своїх коханих з підручних засобів. Вечір продовжила дискотека, без якої не минає жодна рекреаційна зустріч.

Як і обіцяли організатори зустрічі, молодь запалювала разом із запрошеною гостею – DJ Rudik (DJ Moderator), відомою у широких колах як Маріанна Соложенцева. 

А на закінчення дня відбулося нагородження переможців конкурсу «Найкращі колядники ФраМ»2018 року. Нагадаємо, що саме спільний відеокліп «Операція “Ялинка”»молоді з Баранівки, Полянок, Цеберки, Ольшанки і Ульянівки набрав на офіційному сайті провінції 2045 оцінок та визнано найкращим на думку чисельної аудиторії.

ДУХОВНІСТЬ

Святий Франциск з Ассізі є одним з найвідоміших святих Католицької Церкви. В часи середньовіччя він своїм життям і започаткованим ним францисканським рухом відновив обличчя Церкви. Сьогодні його вшановують не тільки католики, але і християни інших конфесій, і навіть невіруючі.

Докладніше »

Клара народилася у 1194 році в Ассізі в аристократичній родині Фавароне і Ортоляни Оффредуччіо. Її мати під час чування в катедрі Сан Руфіно почула голос, який пророчо звістив їй народження дівчинки: "Не бійся, жінко, ти щасливо народиш ясне світло, яке освітить світ".

Докладніше »

За порадами кардинала Гуґоліна, а також за порадами Братів, Франциск вільний від керування Орденом, мусив достатньо швидко взятися за написання тексту більш змістовного, більш конкретного і більш юридичного.


Докладніше »

"Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне - близько. … Не беріть ні золота..., ні торби на дорогу, ні одежин двох,
ні взуття, ні палиці, - бо робітник вартий утримання свого. …"

Євангеліє від Матея (Мт 10:7-16)