In memoriam

Брат Роберт Віталій Пилипчук

Брат Роберт Віталій Пилипчук народився 19 травня 1980 року в м. Полонне, Кам’янець-Подільська Дієцезія. Закінчивши Полонську загальноосвітню школу N. 3, прийняв рішення вступити до Ордену Братів Менших.
Після річного постулату в Городківці, 10 вересня 1998 року розпочав новіціат та 11 вересня 1999 року склав перші обіти.
13 вересня 2003 року прийняв рішення посвятити своє життя Богу цілковито складаючи довічні чернечі обіти.
Рукоположений у сан пресвітерату Єпископом Станіславом Падевським OFMcap. 25 червня 2005 року.
Як неопресвітер був призначений до спільноти в Будславі (Білорусь).
З 2007 року виконував священницьке служіння в парафії Святого Флоріана у Шаргороді, спочатку як вікарій парафії, а в період з 2010 по 2013 – як її настоятель.
З 2013 року був призначений Урядом Провінції Св. Архангела Михаїла економом Провінції. Ревно виконував це служіння до останніх днів свого життя. Окрім турботи про матеріальні справи Провінції, найбільшим його ділом, якому посвятив левову частку своїх сил та здібностей – це монастир для братів та дім для паломників у Шаргороді.
У своєму чернечому та священницькому житті був також катехитом, духовним асистентом Францисканського Ордену світських, активно працював з рухом «Домашня Церква», був палким проповідником та довголітнім сповідником сестер Терезіанок.
Його наполегливість, терплячість, мудрий підхід до різних справ, а, найголовніше, любляче священицьке серце, дало змогу брату Роберту стати для багатьох людей добрим батьком, порадником, вірним приятелем та братом.
Брат Роберт Пилипчук впродовж останніх днів перебував у важкому стані через інфекцію, викликаною COVID-19. 28 квітня 2021 земне життя брата Роберта завершилося.
Доручаємо його душу Милосердному Господу!

ДУХОВНІСТЬ

Святий Франциск з Ассізі є одним з найвідоміших святих Католицької Церкви. В часи середньовіччя він своїм життям і започаткованим ним францисканським рухом відновив обличчя Церкви. Сьогодні його вшановують не тільки католики, але і християни інших конфесій, і навіть невіруючі.

Докладніше »

Клара народилася у 1194 році в Ассізі в аристократичній родині Фавароне і Ортоляни Оффредуччіо. Її мати під час чування в катедрі Сан Руфіно почула голос, який пророчо звістив їй народження дівчинки: "Не бійся, жінко, ти щасливо народиш ясне світло, яке освітить світ".

Докладніше »

За порадами кардинала Гуґоліна, а також за порадами Братів, Франциск вільний від керування Орденом, мусив достатньо швидко взятися за написання тексту більш змістовного, більш конкретного і більш юридичного.


Докладніше »

"Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне - близько. … Не беріть ні золота..., ні торби на дорогу, ні одежин двох,
ні взуття, ні палиці, - бо робітник вартий утримання свого. …"

Євангеліє від Матея (Мт 10:7-16)